Domácí násilí a jeho pachatelé - psychologické a právní aspekty - Pykalová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce pojednává o domácím násilí - novodobém společenském fenoménu. V rámci této otázky se pak zaměřuje na osobu pachatele domácího násilí v jeho vybraných aspektech. Práce také mapuje současné možnosti dobrovolné nápravy pachatele domácího násilí se zřetelem na území krajského města České Budějovice.
Domestic Violence and its Offenders - Psychological and Legal Points of View
Keywords: domácí násilí; násilí; pachatel; institut vykázání; stalking; dynamika partnerského násilí; psychologie pachatele; domácí násilí v trestním právu; VIOLA-informační a poradenské centrum; domestic violence; violence; offender; institute of reporting statement; stalking; dynamics of domestic violence; offenders psychology; domestic violence in crown-law; VIOLA-information and advisory center