Chůva v mateřské škole - Prosnerová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zabývá otázkou zařazení chůvy jako pečovatelky o dvouleté dítě do systému předškolního vzdělávání v České republice. Cílem práce je nahlédnout do této problematiky, přiblížit roli chůvy v historii a poukázat na realitu této práce dnes. Teoretická část se věnuje vývojové psychologii dítěte s důrazem na děti batolecího věku, dále na postavení chůvy v historii. Teoretickou část práce uzavírají informace o tom, kdo a za jakých podmínek může zaměstnání chůvy vykonávat. V praktické části práce se na základě analýzy rozhovorů snažím přiblížit povolání chůvy a její postavení v mateřské škole.
Nanny in kindergarten
Keywords: Chůva; dvouleté dítě v mateřské škole; pedagogický pracovník; Nanny; two-year-old child in kindergarten; teaching staff