Kooperace uživatelů honiteb a pozemkových úprav a návrh opatření pro zlepšení úrovně jejich vazeb - Valentová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Pozemkové úpravy jsou důležitým právním institutem pozemkového práva, který se dotýká vlastnických vztahů a jiných práv k pozemkům, také zemědělství, ochrany zemědělského a lesního půdního fondu a životního prostředí. Cílem této diplomové práce je pojednat o vztahu myslivosti a pozemkových úprav z pohledu komplexního řešení pro realizaci jistých opatření pro zlepšení přírody a krajiny. Na základě dotazníkového šetření v bývalých okresech Český Krumlov a České Budějovice byla zjišťována a následně vyhodnocena informovanost myslivců o pozemkových úpravách. Na podstatě studia dané problematiky a samotného výzkumu byla navrhnuta opatření pro komplexní řešení krajinného prostředí. Výsledky práce mohou sloužit jako informační zdroj, pro vzájemné propojení pozemkových úprav a myslivosti. Cílem je podat základní informaci o pozemkových úpravách a o možnostech jejich využití pro realizaci změn v krajině příznivých pro zvěř.
Cooperation of users of the hunting ground and consolidations and a proposal of precautions for betterment of the level of their relations
Keywords: pozemkové úpravy; myslivost; honitba; Land consolidations; hunting; hunting ground