Možnosti využití metod imunolokalizace ve skenovacím elektronovém mikroskopu s autoemisní tryskou - Svatáková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2009)
V této práci porovnávám použití skenovacího elektronového mikroskopu s autoemisní tryskou a transmisního elektronového mikroskopu k imunolokalizaci antigenů biologických vzorků. Větší pozornost zde kladu na využití skenovacího elektronového mikroskopu s autoemisní tryskou, protože tento mikroskop v současnosti dosáhl technických parametrů nutných pro detekci značených protilátek a vzhledem k snazší přípravě preparátů přináší nové možnosti pro použití imunoznačení. Cílem rešerše je nalézt v literatuře současné využití skenovacího elektronového mikroskopu s autoemisní tryskou pracujícího v kryorežimu pro imunolokalizaci a zaměřit se na technické podmínky a přípravu biologických preparátu pro tuto metodu.
The facilities of usage of immunolocalisation methods for field emission scanning electron microscopy
Keywords: skenovací elektronový mikroskop s autoemisní tryskou; imunolokalizace; detekce sekundárních elektronů; detekce zpětně odražených elektronů; field emission scanning electron microscopy; immunolocalisation