Srovnání metody vizuálního a klasického průzkumu ichtyofauny vznikajícího jezera Milada (hydricky rekultivovaná důlní jáma Chabařovice) - Richta, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je posoudit použitelnost přímého vizuálního průzkumu jakožto nedestruktivní metody sledování ichtyofauny vznikajícího jezera Milada (hydricky rekultivovaná důlní jáma Chabařovice). Výsledky přímého vizuálního průzkumu byly porovnány s daty získanými klasickým standardizovaným průzkumem tenatními sítěmi.
A comparison of the visual classic method for monitoring ichthyofauna of newly created post-minig lake Milada (hydric reclaimed opencast mine Chabařovice)