Řízení kvality ve vybrané organizaci - Jurková, Anežka (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce nesoucí název "Řízení kvality ve vybrané organizaci" se zaměřovala na vybrané podnikové procesy z hlediska řízení a zabezpečování kvality. Cílem této práce byla analýza procesu řízení kvality ve strojírenské firmě Tirad, s. r. o., sídlící v kraji Vysočina. Poté dle zjištěných nedostatků této společnosti byly poskytnuty návrhy a doporučení na zlepšení těchto procesů. Systém řízení kvality a pojmy s touto oblastí související byly důkladně popsány v teoretické části této práce. Informace vztahující se k procesu řízení kvality pramenily z vybrané odborné literatury českých i zahraničních autorů. V této části byly také využity spolehlivé internetové zdroje. Obsahem praktické části byla analýza současného systému řízení kvality ve vybrané společnosti. Ve vlastní práci byl charakterizován vybraný podnik a následně analyzovány vybrané procesy systému managementu kvality. Pro analýzu těchto procesů byly využity kvalitativní metody. Na základě provedené analýzy stávajícího systému řízení kvality firmy Tirad bylo zjištěno několik nedostatků.
Quality management in chosen company
Keywords: Kvalita; systém managementu kvality; spokojenost zákazníka; zlepšování; proces; Quality; quality management system; customer satisfaction; improving; process