Opylovači jako téma výuky přírodopisu na základní škole - Mašková, Anna (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá obsahem učiva, tématiky "Opylovači" z hlediska vzdělávacího obsahu předmětu přírodopis na základní škole. Zahrnuje rešerši o opylování, polinačních syndromech a významu skupin hmyzu podílejících se na opylování, srovnání řad učebnic přírodopisu pro základní školy z hlediska tématu opylovači a výsledky dotazníkového šetření znalostí žáků na toto téma. Na základě těchto poznatků byl navržen časově nenáročný projekt k výuce opylovačů.
Pollinators as a subject of science education in lower secondary school
Keywords: opylování; opylovači; polinační syndromy; návrh vzdělávacího projektu; pollination; pollinators; pollination syndromes; curriculum project