Systém dávek v hmotné nouzi - Slipková, Marcela (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá novým systémem dávek v hmotné nouzi, který vešel v platnost od 1.1.2007. Vhodně položenými otázkami jsem se snažila zjistit subjektivní názory uživatelů, které mi sloužily jako podklad pro posouzení, zda nový dávkový systém splnil očekávání MPSV.
The System of Benefits in Material Need
Keywords: sociální politika; sociální stát; chudoba; dávky v hmotné nouzi; životní minimum; existenční minimum; sociální vyloučení; social politics; welfare state; poverty; benefits in material need; subsistence minimum; existence minimum; social exlusion