Toxicita chemoradioterapie u nepokročilého malobuněčného karcinomu plic - Bíklová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2007)
Ve své práci jsem poukázala na klinické příznaky oneocnění, způsoby diagnostiky, na zvláštnosti TNM klasifikace, na léčbu malobuněčného karcinomu plic a na nežádoucí účinky radioterapie a chemoterapie. Cílem mé práce bylo zpracovat údaje o pohlaví, věku, režimu a technice ozáření plic i mozku, druhu chemoterapie a výskytu nežádoucích účinků chemoterapie a radioterapie ve třech nemocnicích v republice.
Toxicity of chemoradiotherapy in unadvanced stages of small cell lung cancer
Keywords: bronchogenní; SCLC; karcinom; konkomitantní chemoradioterapie; nežádoucí účinky radioterapie; nežádoucí účinky chemoterapie; léky; bronchogenous; SCLC; cancer; concomitent chemoradiotherapy; undesirable effect of radiotherapy; undesirable effect of chemotherapy; pharmaceuticals