Možnosti strategického rozvoje cestovního ruchu v turistické oblasti Chodsko - Weberová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem diplomové práce je zhodnotit primární a sekundární potenciál rozvoje cestovního ruchu na Chodsku a poté na základě analýzy navrhnout možnosti strategického rozvoje cestovního ruchu s vymezením priorit a opatření. Vlastní návrhy ve formě strategických cílů jsou zvoleny tak, aby vedly ke strategickému rozvoji cestovního ruchu na Chodsku. Pro splnění všech cílů byla kromě situační analýzy vypracována také SWOT analýza a problémová analýza zkoumaného území.
Possibilities of strategic development of tourism in Chodsko area
Keywords: cestovní ruch; strategický rozvoj; situační analýza; SWOT analýza; problémová analýza; strategická vize; strategické cíle; priority; opatření; tourism; strategic development; situation analysis; SWOT analysis; problem analysis; strategic vision; strategic objectives; priorities; measures