Možnosti uplatnění vybraných logistických technologií a metod ve vybraném podniku - Miláček, Vít (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce zkoumá možnosti uplatnění vybraných logistických technologií a metod ve výrobním podniku - Meta skladovací technika, s. r. o. Je zaměřena na materiálové a informační toky. V práci jsou využita data získaná prostřednictvím strukturovaných rozhovorů, přímým zúčastněným pozorováním a zpracováním dat z provozní evidence. Práce popisuje procesy v rámci zkoumaného subjektu před zavedením vybraných přístupů a po jejich zavedení, včetně srovnání relevantních ukazatelů. Jednotlivé návrhy opatření zahrnují klíčové faktory jejich úspěšné implementace. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že některé logistické procesy v organizaci nejsou nastaveny optimálně. Na základě zjištěných výsledků lze doporučit zavedení řady logistických technologií a metod, které mohou vést ke snížení nákladů, zvýšení konkurenceschopnosti, spokojenosti zákazníka a ziskovosti společnosti.
Possibilities of using selected logistics technologies and methods in the chosen company
Keywords: logistika; logistické řízení; logistické metody; logistické technologie; materiálové toky; informační toky; společnost; logistics; logistics management; logistics methods; logistics technologies; material flows; information flows; company