Význam role AEO a APEO při komunikaci s celní správou - Caltová, Beatrice (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je přiblížení pojmů osvědčení Oprávněného hospodářského subjektu (AEO) a osvědčení Schváleného hospodářského subjektu (APEO). Přiblížení výhod a významu těchto osvědčení při komunikaci s celní správou. Práce také srovnává tuto problematiku s ostatními členskými státy EU. Výsledkem práce je zjištění a zhodnocení procesu získávání osvědčení AEO a využívání výhod v praxi českých podniků.
The role of AEO and APEO dutiny the Communication with Customs Office
Keywords: Oprávněný hospodářský subjekt; Schválený hospodářský subjekt; osvědčení; celní správa; výhody; Authorized Economic Operator; Approved Economic Operator; certification; Customs Administration; benefits