Ošetřovatelská péče o nemocné s akutní gastroenteritidou - Nevolová, Alena (Jihočeská univerzita, 2010)
6. Shrnutí V bakalářské práci jsem se zabývala problematikou ošetřovatelské péče o nemocné s akutní gastroenteritidou v ambulantní péči. Toto téma jsem si vybrala, protože se mi během přemýšlení nad touto problematikou otevřela spousta otázek, které mě zaujaly. V USA na toto zdánlivě banální onemocnění zemře 300 dětí ročně! Tento fakt jen potvrzuje rizika tohoto onemocnění a důležitost ošetřovatelské péče o nemocné s akutní gastroenteritidou.
Nursing care in patients with acute gastroenteritis
Keywords: akutní gastroenteritida sestra nemocný ošetřovatelská péče gastrointestinální trakt; urgent gastroenteritis nurse ill nursing care gastrointestinal tract