Aplikace modelu Kingové v péči o klienta na ortopedickém oddělení - Kremsová, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2011)
V diplomové práci jsem se zabývala možností aplikace modelu Kingové v péči o klienta na ortopedickém oddělení. Model Kingové je zaměřen na interakci mezi sestrou a nemocným. Dosažení shody v interakci mezi sestrou a pacientem/klientem vytváří lepší předpoklad pro dosažení cíle v péči a tím saturování jeho potřeb. S kombinací s modelem Gordonové dochází k lepšímu uspokojování potřeb člověka a tím ke zkvalitnění péče na ortopedickém oddělení.
The application of the King´s model in the care of client to the orthopedic department
Keywords: pacient/klient; sestra; ošetřovatelská péče; ošetřovatelská dokumentace; ošetřovatelský model; Imogene Kingová; potřeby; patient/client; nurse; nursing care; nursing documentation; nursing model; Imogene King; needs