Návrh projektu rozvoje temné turistiky - Trojanová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zaměřuje na problematiku čarodějnických procesů na Šumpersku a Jesenicku. Jedná se o návrh slavností "AD CAELOS PROSPERO" k 325. výročí od upálení šumperského děkana K. A. Lautnera, které budou pořádány v čarodějnickém duchu.
The proposal of dark tourism development project
Keywords: Dark Tourism; Čarodějnické procesy; Slavnosti; Cestovní ruch; Marketing; Dark Tourism; Witch trials; Celebrations; Tourism; Marketing