Struktura logistických procesů ve výrobním podniku - Koutný, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2015)
Disertační práce se zabývá parametry struktury logistických procesů ve výrobním podniku. Strukturou logistických procesů ve výrobním podniku se rozumí logistické procesy a jejich vztahy ve výrobním podniku. Hlavním cílem práce je vytvoření přehledu parametrů struktury logistických procesů ve výrobních podnicích. Poznání a utváření struktury logistických procesů má význam pro plánování, kontrolu a řízení prvků logistického řetězce. Práce se zaměřuje na parametry struktury logistických procesů ve výrobním podniku a zjištění jejich podob v praxi. V práci bylo pro dosažení cíle zapotřebí navrhnout sjednocující klasifikaci logistických procesů a dále obecnou klasifikaci pro začlenění logistických funkcí do organizace výrobního podniku. Navržené klasifikace a navržené parametry umožňují srovnávat výsledky výzkumů, které se týkají porovnání rozdílných logistických procesů (nebo operací) v podnicích.
The logistic processes structure in a manufacturing company
Keywords: logistika; logistické procesy; logistický design; logistické operace; logistický systém; logistické struktury; supply chain management; logistics; logistic processes; logistic design; logistic operations; logistic system; logistic structures; supply chain management