Tvorba podnikatelského záměru - Kinkorová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá podnikatelským záměrem. Cílem práce je vytvoření podnikatelského záměru, konkrétně na otevření nové cukrárny. Hlavním cílem je posouzení, zda je otevření Lásky reálné. Dalším cílem je zjistit, jaké finance budou potřeba na otevření a provoz. V teoretické části jsou popsány základní pojmy týkající se dané problematiky. K napsání teoretické části je využito prostudování odborné literatury a zkušeností získaných studiem na Jihočeské univerzitě. V praktické části je zpracován konkrétní podnikatelský záměr, obsahující popis produktů, zákazníků a konkurence. Také jsou zpracovány kalkulace jednotlivých produktů. Ke zpracování praktické části je využito vlastních zkušeností, strukturovaný rozhovor s majitelkou kavárny a strukturovaný dotazník. Ke zjištění silných a slabých stránek podniku je využita SWOT analýza.
Business plan
Keywords: podnikatelský záměr; podnik; podnikatel; finanční plán; SWOT analýza; založení podniku; business plan; business; businessman; financial plan; SWOT analysis; starting a business