Podnikatelský záměr nového gastronomického zařízení - Nimrichtrová, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se v části teoretické zabývá zkoumáním náležitostí podnikatelského záměru a jeho specifik v oboru gastronomie na základě literární rešerše. V části praktické pak dochází k aplikaci teoretických poznatků při sestavování podnikatelského záměru pro zamýšlený projekt veganského bistra. Je představena úplná koncepce plánovaného podnikání a určena nejvýznamnější konkurence v lokalitě. Dochází ke zpracování marketingového plánu a určení nákladů na marketingové aktivity. Nejvýznamnější částí záměru je pak finanční plánování, kde dochází k předpovědi nákladů, výnosů a výsledku hospodaření, jsou sestaveny plánované rozvahy a výkazy zisku a ztráty na 5 let životnosti projektu. Jsou též zohledněna rizika, jež mohou zamýšlené podnikání ovlivnit. V neposlední řadě jsou identifikována doporučení pro ekonomickou udržitelnost projektu.
Food & Beverage Business Plan
Keywords: podnikatelský záměr; konkurence; marketingová komunikace; SWOT analýza; finanční plán; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; bod zvratu; finanční ukazatele; ekonomická udržitelnost; business plan; marketing communication; SWOT matrix; financial planning; balance sheet; costs and revenues; profit and loss statement; breaking point; financial ratios; economical sustainability