Specifické a kondiční testování brankářů HC Motor České Budějovice - Kolanda, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce je otestovat specifické a kondiční schopnosti brankářů HC Motor České Budějovice. Nejdříve byla provedena rešerše lieratury, ze které byla za pomoci metody obsahové analýzy vypracována teoretická část práce. V této části si představíme pohybové schopnosti, vývojové zákonitosti a přehled nejpoužívanějších testů. V praktické části se budeme zabývat vytvořením a ověřením testové baterie. Testová baterie byla navržena na základě vědomostí získaných rešerší literatury a ze zkušeností z vlastní hráčské a trenérské praxe. K získání výsledků výkonnosti jednotlivých pohybových schopností jsme využili metodu testování. Naměřené hodnoty byly následně porovnány s hodnocením daných pohybových schopností na ledě. Hodnocení bylo získáno od trenérů brankářů HC Motor České Budějovice formou dotazníku. Výsledky jsou popsány a následně zpracovány do přehledných grafů.
Specific and fitness testing of goalies HC Motor Czech Budejovice
Keywords: lední hokej; korelace; sportovní trénink; fyzická příprava; testy; ice hockey; correl; sports training; physical preparation; tests