Nejlepší dostupné techniky v intenzivních chovech drůbeže a prasat: analýza současného stavu v České republice - Havelka, Zbyněk (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou využití nejlepších dostupných technologií (BAT) v chovech drůbeže a prasat spadajících do režimu IPPC v České republice. V diplomové práci je zpracován přehled legislativního rámce IPPC v České republice, přehled nejvýznamnějších BAT. Z hlediska intenzivních chovů drůbeže a prasat je zpracován přehled počtu zařízení a jejich umístění v republice, hlášené roční emise amoniaku a BAT využívané těmito zařízeními.
Best Available Technologies for Intensive Livestock Production: Analysis of Present State in the Czech Republic
Keywords: BAT; intenzivní chovy; drůbež; prasat; současný stav; BAT; intensive livestock production; poultry; pigs; present state