Vegetation succession in old fields at broad landscape scales - Jírová, Alena (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je zaměřena na sukcesi opuštěných polí v České republice. První zahrnutý článek jest opakování snímkování opuštěných polí v CHKO Český kras po 30ti letech. Druhý článek rozšířil oblast zájmu na okolí opuštěných polí do vzdálenosti 1km. Do třetího článku byly navíc zahrnuty snímky z celé České republiky s cílem odhalit základní principy sukcese v co nejširším krajinném měřítku.
Vegetation succession in old fields at broad landscape scales
Keywords: Cílové druhy; Druhová bohatost; Ekologie obnovy; Ellenbergovy indikační hodnoty; Hloubka půdy; Krajinné měřítko; Okolí; Opuštěná pole; Ordinace; Půdní vlhkost; Sukcese; Vegetace; Vlastnosti druhů.; Abandoned fields; Ellenberg indicator values; Landscape context; Old fields; Ordination; Restoration; Soil depth; Soil moisture; Species richness; Species traits; Succession; Surrounding vegetation; Target species; Vegetation.