Kruhová inverze a její aplikace v geometrii - Lálová, Eva (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zabývá studiem kruhové inverze. V první kapitole zavádíme kruhovou inverzi a studujeme ji z převážně konstrukčního hlediska. V druhé a třetí kapitole rozebíráme kruhovou inverzi převážně z hlediska analytického popisu. Ve čtvrté kapitole studujeme vlastnosti kruhové inverze a její vztah k zobrazením známých ze střední školy. Pátá a šestá kapitola obsahují příklady na použití kruhové inverze a dalších zobrazení v rovině. Řešíme zde některé z Apolloniových úloh a úlohy v omezené nákresně.
Circular inversion and its application in geometry
Keywords: Kruhová inverze; Apolloniovy úlohy; Úlohy v omezené nákresně; Zobrazení