Výuka náboženství a náboženské tradice s tím spojené na gymnáziu v Jindřichově Hradci v letech 1868-1914 - Zušťáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá především výukou náboženství a církevními tradicemi udržovanými na gymnáziu v Jindřichově Hradci v letech 1868-1914, tedy v období Habsburské monarchie, od rozdělení škol na české a německé, do začátku První světové války.
Religious Education and Related Religious Traditions at Jindřichův Hradec Grammar School between 1868-1914
Keywords: gymnázium v Jindřichově Hradci; výuka náboženství; církevní tradice a obřady; Disciplinární řád; gymnaziální kaple.; Jindřichův Hradec grammar school; religious educatoin; church traditions and ceremonies; Disciplinary code; grammar school chapel.