Příprava prezentace počítačové fyziky - oblast počítačová grafika, zpracování obrazu a integrální transformace - Švarc, Martin (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je seznámit srozumitelnou a populární formou laickou veřejnost, a především budoucí studenty vysokých škol, s oborem počítačové fyziky. Součástí samotného vypracování je obsáhlejší prezentace a k ní tento doprovodný text v tištěné formě. Obsahuje tyto části: Historie a vývoj výpočetní techniky, Historie a vývoj počítačových jazyků, Významné osobnosti počítačové fyziky, Počítačová grafika, Zpracování obrazu a Integrální transformace.
Preparation of a presentation of computer physics - computer graphics, image processing and integral transformations
Keywords: počítačová fyzika; historie; vývoj; programování; jazyky; grafika; computational physic; history; development; programming; languages; graphics