RODIČE DĚTÍ ZAHAJUJÍCÍCH ŠKOLNÍ DOCHÁZKU - Karmazínová, Romana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá jedinci v období mladé dospělosti, a to především v souvislosti s nástupem jejich dětí do školy. Teoretická část práce představuje období mladé dospělosti z pohledu vývojové psychologie, navazuje část týkající se předškolního a mladšího školního věku. V další části je zahrnuto pojednání o pojetí vzdělávání v současné škole z pohledu rozvoje osobnosti dítěte. Poslední částí je stručné představení konceptu osobní pohody reprezentované současným směrem pozitivní psychologie. Praktická část popisuje průběh a výsledky výzkumu, který měl použitím metody dotazníku a polostrukturovaného rozhovoru za cíl zjistit, jak členové současné mladé české rodiny prožívají klíčovou životní událost, zahájení školní docházky
PARENTS OF CHILDREN START SCHOOL ATTENDANCE