Použití neutrofilů v nádorové imunoterapii - Kovářová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce je zaměřena na možné protinádorové působení neutrofilních granulocytů. Většina experimentů byla založena na in vitro sledování cytotoxického působení neutrofilů na melanomové buňky značené PAMPs. Důraz byl kladen zejména na aktivaci neutrofilů a navození jejich primovaného stavu. Kromě cytotoxických testů byla hodnocena míra degranulace pomocí detekce uvolněného enzymu - myeloperoxidázy. Taktéž jsme se pokusili o chemoatrakci neutrofilů do mikroprostředí nádoru s využitím thioglykolátového média.
The use of neutrophils in cancer immunotherapy
Keywords: imunoterapie; myší melanom; neutrofilní granulocyty; myeloperoxidáza; immunotharapy; mouse melanoma; neutrophil granulocytes; myeloperoxidase