USING VIDEO FOR TEACHING GRAMMAR WITHIN ENGLISH LANGUAGE CLASSES AT SECONDARY SCHOOL - Demjaničová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití videa při výuce gramatiky v hodinách angličtiny na středních školách. V teoretické části se zabývá současnými studenty jakožto příslušníky generace Z a jejich přístupem k technologiím a učení. Dále mapuje typologii videí, metodickou práci s nimi a principy výuky gramatiky v hodinách anglického jazyka s využitím videa. V praktické části nabízí seznam vybraných online zdrojů videí dostupných učiteli v ČR. Představeny jsou dále i možnosti adaptace materiálu učebnice pro využití videa v jednotlivých fázích výuky gramatiky i návrhy pracovních listů pro tyto aktivity.
USING VIDEO FOR TEACHING GRAMMAR WITHIN ENGLISH LANGUAGE CLASSES AT SECONDARY SCHOOL
Keywords: výuka angličtiny; výuka gramatiky; video; didaktika angličtiny; střední školy; teaching English; teaching grammar; video; English language teaching methodology; secondary school