Keramické obrazy (cyklus) . Obraz jako reprezentace vzpomínky - Prášilová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou povahy proudění času a jeho vlivem na formování vzpomínek a konstituci paměti. Koncepční základ teze filozofie Henriho Bergsona a Gilla Deleuze. Text se sestává se ze dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část uvádí základní pojmy a slouží jako koncepční rámec, který mi umožňuje je aplikovat na konkrétní příklad díla. Praktická část pak ztvárňuje vzpomínku v proudu času znázorněnou technikou sítotisku na keramických kachlích.
Ceramics tile (cycle). Image as a reprezentation of memory
Keywords: čas; vzpomínka; reprezentace; deformace; Bergson; Deleuze; sítotisk; kachle; time; memories; representation; deformation; Bergson; Deleuze; serigraphy; tile