Výzkum výuky Etické výchovy na ZŠ v Táboře a blízkém okolí - Dedková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá problematikou výuky Etické výchovy na základních školách. Teoretická část obsahuje přehled vývoje etického myšlení , charakteristiku Etické výchovy, cíle a obsah etické výchovy, charakteristiky mladšího školního věku . Praktická část se zabývá výzkumem výuky Etické výchovy na základních školách v Táboře a blízkém okolí. Výzkum zkoumá zájem o výuku Etické výchovy na těchto základních školách. Výzkum se také zabývá představou o výuce Etické výchovy. Cílem práce je zjištění názorů na výuku Etické výchovy na vybraných základních školách. Zavedení předmětu Etická výchova je v současné době velmi aktuální téma.
The Research of Ethics Education at Tábor Primary Schools and in the Nearby Surroundings
Keywords: etická výchova; osobnost učitele etické výchovy; metody etické výchovy; 1. a 2. stupeň základní školy; charakteristika mladšího školního věku; výzkum; dotazník.; ethics education; personality of an ethics education teacher; ethics education methods; the first stage and the second stage of primary school; characterization of the younger and the older school age; research; questionnaire