Uplatnění informačních technologií v obchodě - Novotný, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce analyzuje uplatnění informačních technologií a jejich využití ve vybraném obchodním řetězci. První část práce je věnována teoretickému výzkumu. Tato část popisuje různé druhy informačních technologií a jejich využití v maloobchodě. Tyto teoretické poznatky jsou dále aplikovány v praktické části práce. V praktické části je pomocí dotazníkové metody zjištěno, jak informační technologie ovlivňují zákazníky a jakým způsobem jsou tyto technologie využívány. Závěrečná část navrhuje vhodný způsob, jak zlepšit prodej a uspokojit zúčastněné strany.
The concept of an information retail technology
Keywords: informační technologie; maloobchod; zákazník; obchodní řetězec; information technology; retail; customer; retail chain store