Územní studie jako podklad pro územní plánování vybrané lokality - Večeřová, Simona (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá územní studií, která slouží jako podklad pro územní plánování. Územní studie je zpracována pro vybranou oblast, která je vymezena velikostí správního území Chlum u Třeboně, které má čtyři katastrální území. Na základě vyhodnocení současného stavu městyse byla zjištěna absence prostoru pro sport a kulturu. Možnou strategií do budoucna je výstavba multifunkční sportovní haly, která by sloužila ke sportovním účelům, ale i kulturním událostem. Cílem práce je vypracování územní studie, která má především za úkol vybrat plochu pro výstavbu multifunkční sportovní haly. Na základě několika navrhovaných ploch by měla být vybrána ta nejvhodnější, kde stavební záměr lze zrealizovat.
Territorial study as the basis for urban planning of selected locality
Keywords: Územní studie; územní plánování; návrhové plochy; multifunkční sportovní hala; Chlum u Třeboně; Territorial study; spatial planning; design areas; multifunctional sports hall; Chlum u Třeboně