Teolog Josef Pospíšil (1845-1926). Christologické a soteriologické dílo - Schwammenhöfer, Václav (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje především na analýzu christologického a soteriologického systému Josefa Pospíšila, který jest významným představitelem první generace českého novotomismu. Součástí studie je stručný popis autorova celoživotního díla s přihlédnutím k tehdejšímu dobovému kontextu. Autor zde představuje Pospíšila, nejen jako teologa, ale také jako významného představitele české tomistické filosofie.
SCHWAMMENHÖFER, Václav: Theologian Josef Pospíšil (1845-1926). Christological and Soteriological Work
Keywords: Klíčová slova: Josef Pospíšil; teologie; dogmatika; christologie; soteriologie; novotomismus; třetí scholastika; přelom 19. a 20. století.; Keywords: Josef Pospíšil; theology; dogmatics; Christology; soteriology; neo-Thomism; third scholastics; turn of 19th and 20th century.