Analýza rodinného a užšího sociálního prostředí aktérů šikany-žáků 2. stupně základní školy - Růžičková, Světlana (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá rodinným a užším sociálním prostředím aktérů šikany, žáků 2. stupně základních škol. V teoretické části je popsána šikana, její formy a stádia, charakteristika obětí šikany a aktérů šikany. Následuje analýza rodiny, její funkce a typologie. Praktická část obsahuje analýzu úředních dokumentů, vedených na Oddělení sociálně-právní ochrany dětí a mládeže Městského úřadu v Prachaticích, o výskytu šikany v rodinách žijících v jeho působnosti.
The Analysis of family and closer social environment of actors bullying students on 2nd grade in elementary school
Keywords: šikana; druhy šikany; charakteristika aktérů šikany; charakteristika obětí šikany; funkce rodiny; typologie rodiny; bullying; types of bullying; characteristics actors of bullying; characteristics victims of bullying; family function; family typology.