Zabezpečení objektů prvky I&HAS - Kandl, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Ve své práci analyzuji možnosti zabezpečení objektů prvky "poplachových, zabezpečovacích a tísňových systémů" (dále: "I&HAS"). První část práce se zabývá popisem základních pojmů a definic z oblasti zabezpečení objektů a popisem využívaných prvků systémů I&HAS, elektrické požární signalizace a kamerových systémů - cílem není obsáhnout všechny podrobnosti o výše uvedených systémech, ale vytvořit obecný přehled. Praktická část práce se věnuje návrhu zabezpečení rodinného domu ve třech rozdílných stupních zabezpečení s odlišnou mírou rizik. Dále byla provedena měření reálných komponentů - detekčních charakteristik pohybových detektorů, hlučnost sirén a kvalita obrazového výstupu různých typů kamer.
Protection of Buildings Utilizing Components of I&HAS
Keywords: I&HAS; zabezpečení; ústředna I&HAS; detektor; poplach; I&HAS; Protection; Central I&HAS; Detector; Alarm