Osobnost Gustáva Husáka v letech 1968-1980 - Stehlík, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zaměřuje na činnost JUDr. Gustáva Husáka, CSc. od roku 1968, od doby, kdy se v dubnu tohoto roku stal místopředsedou československé vlády, dále přes období normalizace, jeho nástupu do úřadu prezidenta Československé socialistické republiky, kdy byl jeho vliv nejsilnější. Na přelomu 70. a 80. let z důvodu častých zdravotních potíží postupně jeho moc slábne. V úvodu se čtenáři seznámí se stručným přehledem o životě Gustáva Husáka od jeho narození v roce 1913 do roku 1968, od kterého se životem a především politickou úlohou tohoto státníka zabývá tato práce podrobněji.
PERSONALITY OF GUSTÁV HUSÁK IN 1968-1980
Keywords: Gustáv Husák; Československá socialistická republika; období normalizace; 1968; Gustáv Husák; Czechoslovak Socialist Republic; the normalization; 1968