Vybrané aspekty významu hudby vo voľnom čase a jej pôsobenie na človeka - Šuťáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Táto diplomová práca sa zaoberá témou hudby vo voľnom čase a jej vplyvu na človeka. Prvá kapitola opisuje hudbu v priebehu dejín. V druhej kapitole sme sa zaoberali populárnou hudbou, využitím hudby vo voľnom čase a médiami, ktoré hudbu produkujú a šíria medzi ľudí. Posledná tretia kapitola pojednáva o vplyve hudby na človeka. Tá má buď škodlivé účinky, alebo terapeutické a liečivé účinky. Z týchto tém vychádza náš výskum, kde sme zisťovali a teoreticky popisovali to, ako ľudia vnímajú zdravú a nezdravú hudbu. Okrem toho sme zisťovali, aké je postavenie hudby v rámci voľného času.
Selected aspects of the importance of music in leisure and its effect on humans
Keywords: hudba; voľný čas; zdravá a nezdravá hudba; hudba a média; hluk; muzikoterapia; populárna hudba; vplyv hudby; music; leisure; healthy and unhealthy music; music and media; noise; music therapy; popmusic; effect of music