Využití nových statistických postupů při vyhodnocení projekce KPÚ v Jihočeském kraji. - Průšová, Milena (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením projekce komplexních pozemkových úprav ve vybraném testovaném souboru, který tvoří Jihočeský kraj. Teoretická část je zaměřena na cíle a finanční opatření pozemkových úprav v návaznosti na podpůrné finanční programy. Dále jsou zde zmíněna hlavní témata jako plán společných zařízení a polní cesty. V praktické části budou stanoveny odpovídající metody a soubory k vyhotovení získaných výsledků jak v textové, tak i v grafické podobě. Podle jednotlivých okresů Jihočeského kraje bude provedeno zhodnocení a porovnání současného stavu projekce s procentuální vyjádřením zahájených i ukončených komplexních pozemkových úprav dle okresů, hlavní důvody provedení úprav, fragmentaci krajiny v závislosti na scelování pozemků a náklady na návrhy pozemkových úprav v jednotlivých okresech. Výsledkem této diplomové práce je analýza projektovaných komplexních pozemkových úprav a možné návrhy na zlepšení stávajícího stavu.
The use of new statistical processes by evaluation of land adjustment realization in Southern Bohemia.
Keywords: komplexní pozemková úprava; projekce; statistické metody; complex agrarian arrangement; projection; statistical methods