Revitalizace mokřadu u Sedmihorek v CHKO Český ráj - Šťastný, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce představuje grantovou žádost na projekt revitalizace mokřadu u Sedmihorek v CHKO Český ráj. Jejím obsahem je všeobecná charakteristika tohoto území včetně zachycení jeho historie a zpracování výsledků studií z lokality, na jejichž základě je zde vytvořen návrh revitalizace mokřadu včetně harmonogramu prací, finanční rozvahy a vizualizace konečné podoby. Práce bude zároveň klíčovým podkladem ke zpracování projektové dokumentace Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky (AOPK ČR).
Restoration of a Wetland near Sedmihorky in the Bohemain Paradise Protected Landscape Area
Keywords: CHKO Český ráj; mokřad; Sedmihorky; ochrana přírody; revitalizace; meliorace; říčka Libuňka; Český ráj (Bohemian Paradise) Protected Landscape Area; wetland; Sedmihorky; nature conservation; restoration; amelioration; Libuňka stream