Studie revitalizace toku - Kučera, Jiří (Jihočeská univerzita, 2014)
V této diplomové práci se zabývám posouzením stavu Lišovského potoka a jeho povodí a návrhem způsobu revitalizace celého koryta toku v potřebných místech. Pro lepší řešitelnost byl tok rozdělen do několika úseků, které jsou řešeny jednotlivě i jako celek. Základní údaje pro tuto práci byly získány především z terénního průzkumu řešené oblasti. Podle zjištění a dalších mapových podkladů, které jsou volně dostupné na internetu, bylo provedeno zhodnocení a následně návrh na revitalizační práce společně s jednotlivými revitalizačními objekty a také možnost financování celé revitalizační akce. V povodí bylo stanoveno několik svahů, pro které byly vypočítány odnosy půdy vlivem vodní eroze, jelikož je v práci kladen velký důraz i na říční sedimenty, které také utváří koryto toku. Současně byl také proveden průzkum v rámci protipovodňové ochrany a návrh na vybudování potřebných protipovodňových opatření.
Revitalization study for 4th order catchment
Keywords: revitalizace; Lišov; Lišovský potok; protipovodňová ochrana; eroze; revitalization; Lišov; Lišov stream; flood control protection; erosion