Houby a jejich význam ve výživě - Součková, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na téma houby a jejich význam ve výživě. Teoretická část se zabývá chemickým složením vyšších hub obecně a je zde popsán jejich význam pro lidské zdraví. Věnuje se především pozitivním účinkům hub na lidský organismus. Praktickou část tvoří dotazníky na dané téma a jejich vyhodnocení. Cílem práce bylo zjistit, jaké znalosti mají lidé o houbách a jak často je konzumují.
Mushrooms and their importance in nutrition
Keywords: houby; význam hub pro zdraví; vláknina; léčivé látky; mushrooms; mushroom importance for health; fiber; active substances