Jihočeské pěvecké sdružení - českobudějovický amatérský pěvecký sbor ve 20. století - Barth, Vít (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce zachycuje jihočeské pěvecké sdružení, amatérský soubor z Českých Budějovic. Teoretická část charakterizuje tento sbor s jeho sedmdesátiletou historií, která nabízí pestrý hudební život včetně vzniku a zániku sboru. Dále pojednává o historickém zasazení do kontextu tehdejší české i světové hudby a také seznamuje čtenáře s důležitými osobnostmi JPS, které se podílely na jeho historii.
Jihočeské pěvecké družení - the Budweiser´s amateur choir in 20th century
Keywords: sbor; sborový zpěv; Jihočeské pěvecké sdružení; zpěvák; sbormistr; historie; koncert; ukončení činnosti; choir; Jihočeské pěvecké sdružení; singer; choirmaster; history; concert; end of activities