Zmapování vybraného prvku městské zeleně - Pumprová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá zmapováním zeleně největšího českobudějovického hřbitova sv. Otýlie. První část práce se formou literární rešerše zabývá významem zeleně v městském prostředí, vhodností dřevin a jejich následnou péčí. V praktické části je popsáno a zanalyzováno vybrané území hřbitova sv. Otýlie v Českých Budějovicích. Práce se zabývá problematikou péče o zeleň v takovémto prostředí, kde se řeší původní výsadba stromů (stáří přes 100 let) s jejím poškozením a novou výsadbou. Vliv na následnou údržbu má i kopání hrobů, údržba komunikací a vliv biotických faktorů s následnou změnou klimatu.
Mapping of selected element of urban greenery
Keywords: veřejná zeleň; strom; hřbitov; výsadba; péče o zeleň; public greenery; tree; cemetery; planting; green care