Pohádkové Vánoce v mateřské škole (literární projekt) - Všetulová, Hana (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce je vytvoření literárního projektu Pohádkové Vánoce v mateřské škole, který doplňuje výchovně vzdělávací činnost konkrétní MŠ. Práce je členěna do dvou částí. Teoretická část vymezuje pojetí literární výchovy v MŠ, popisuje literárně-výchovné kompetence učitele, přibližuje vánoční téma a vybranou literární tvorbu. Praktická část spočívá v tvorbě literárního projektu jeho ověření a reflexi.
Fairy tales Christmas at nursery school (a literary project)
Keywords: literární výchova; předčtenářská gramotnost; mateřská škola; děti předškolního věku; Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání; vánoční tradice; projekt; literary education; pre-reading literacy; nursery school; preschool children; Framework Educational Programme for Preschool Education; Christmas traditions; project