Hudba v reklamních spotech - Řeřábek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá tématem Hudba v reklamních spotech. V teoretické části popisuji vývoj reklamy, její teorii, strategie, zásady a užitý jazyk. Následuje pojednání o významu televizní reklamy a použití instrumentální nebo vokální hudby znějící v pozadí. Praktická část obsahuje realizaci konkrétních hudebních činností směřujících do výuky hudební výchovy na 1. stupni základní školy. V šesti vybraných televizních spotech se zaměřuji na hlasovou, rytmickou nebo intonační výchovu, improvizaci a na nácvik písní.
Music in advertising spots
Keywords: reklama; televizní reklama; hudba; hudební výchova; výuka; advertisement; TV commercial; music; music lesson; teaching