Návrh revitalizace vybrané zahrady - Šašková, Klára (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je vytvoření návrhu revitalizace zahrady v obci Nuzbely v katastrálním území Hroby. Práce je rozdělena na literární a praktickou část. Literární rešerše pojednává nejprve o zahradách, jejich plánování a obnově a zahradních stylech. Dále se rešerše zaměřuje na funkci, rozdělení a výsadbu zeleně. Praktická část zahrnuje zmapování zájmové lokality a současného stavu zahrady a následně tvorbu návrhu obnovy.
Project of the revitalization of the selected garden
Keywords: zahrada; obnova zahrady; zahradní styl; zeleň; garden; garden renewal; garden style; vegetation