Heterotopické osifikace u lidí s míšní lézí - zdravotně sociální dopad - Brynychová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce s zabývá obecně známou problematikou poranění míchy. Shrnuje všechny známé zdravotně sociální dopady tohoto poranění a podrobně se věnuje problematice heterotopických osifikací.Cílem práce bylo zmapování výskytu heterotopických osifikací u pacientů s míšní lézí, kteří absolvovali rehabilitační program v Centru Paraple.
Heterotopic ossification in humans with spinal lesions - sanitary-social impact -
Keywords: Centrum Paraple; dekubity; heterotopické osifikace; integrace; poranění míchy; spasticita; spinální šok.; Centrum Paraple; decubities; heterotopic ossification; integration; spinal lesion; spasticity; schock of the spine.