Analýza vlivu pneumatik dopravní techniky na bezpečnost práce při pohybu na svazích. - Kovář, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou bezpečnosti práce zemědělských strojů při pohybu na svazích. Analyzuje metody měření boční síly na svazích a zabývá se měřením boční síly u volného a bržděného kola na různých površích, v závislosti na tlaku vzduchu v pneumatice.
ANALYSIS OF THE TRANSPORT MACHINES TYRES INFLUENCE OVER THE SECURITY OF WORK ON THE BRAE
Keywords: pneumatika; tlak; boční síla; svah; bezpečnost; tyre; press; side thrust; slope; safeness