Současný ekosystém Rich Internet Applications v HTML5 - Vacek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá specifickým druhem webových aplikací zvaných Rich Internet Applications (RIA). V první části práce je vymezen pojem RIA a popsány technologie, které se při tvorbě RIA aplikací využívají. V rešeršní části práce jsou porovnány alternativní frameworky. Poté je zvolena vhodná sada technologií, s jejíž pomocí je vytvořena aplikace demonstrující přístup z předchozích částí. Na závěr jsou vyhodnoceny rozdíly v tomto přístupu k tvorbě aplikací ve srovnání s klasickým přístupem reprezentovaným tradičními web MVC farmeworky.
Current Rich Internet Applications ecosystem in HTML5
Keywords: Rich Internet Applications; RIA; MVC; TypeScript; JavaScript; Angular; React; HTML5; Rich Internet Applications; RIA; MVC; TypeScript; JavaScript; Angular; React; HTML5