Problematika obchodování s cizinci za účelem nucené práce a jiných forem vykořisťování - Fryčová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá problematikou obchodování s lidmi za účelem nucené práce a jiných forem vykořisťování. Cílem práce je zhodnotit opatření prováděná státními orgány i neziskovým sektorem s ohledem na příčiny vzniku obchodování. První část práce ukazuje stručný vhled do problematiky. Dále již navazují konkrétní příčiny vzniku obchodování s cizinci na našem území. Tato část práce je uzavírána rozborem jednotlivých opatření, která jsou navíc dělena na neziskový sektor a státní orgány. Druhá část práce se snaží na 10 kasuistikách potvrdit či vyvrátit zjištění v první části práce.
Trafficking of citizens for forced labour and other forms of exploitation.
Keywords: obchodování s cizinci; nucená práce; jiné formy vykořisťování; státní orgány; neziskový sektor; lidská důstojnost; trafficking of citizen; forced labour; other forms of exploitation; state authorities; nonprofit organizations; human dignity