VÝZNAM BENEFITŮ V ODMĚŇOVÁNÍ VE VYBRANÉM PODNIKU - Šperlová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit význam benefitů v odměňování ve vybraném podniku a doporučit kroky, které by vedly ke zvýšení efektivnosti jejich využívání. V úvodní části práce je představen ucelený pohled na strategii odměňování pracovníků, který se skládá z peněžních odměn a zaměstnaneckých výhod nebo-li benefitů. Po definování pojmu benefity je dále znázorněno jejich členění z různých pohledů. Hlavní část teoretické části je zaměřena na zhodnocení jednotlivých druhů benefitů. V závěru této části jsou popsány současné trendy v oblasti zaměstnaneckých výhod. Praktická část této diplomové práce se po krátké charakteristice vybrané společnosti zaměřuje na analýzu poskytovaných benefitů. Systém zaměstnaneckých výhod je zde rozčleněn na tyto oblasti: profesní a jazykové vzdělávání, stabilizační benefity a bytová politika. Obsahem praktické části je dále zhodnocení významu stávajícího systému poskytování zaměstnaneckých výhod ve vybraném podniku provedenými průzkumy spokojenosti. Závěr práce je orientován na návrh možných zlepšení, která by vedla ke zvýšení efektivnosti v oblasti poskytování benefitů.
IMPORTANCE OF BENEFITS IN REWARD SYSTEM IN A SELECTED COMPANY
Keywords: benefity; zaměstnanci; odměňování; motivace; průzkum spokojenosti zaměstnanců; benefits; employees; remuneration; motivation; employee satisfaction survey